top of page
Search

EU CODE WEEK - Sedmica kodiranja u našoj školi od 9. - 13. oktobra

Updated: Oct 6, 2023

Dragi roditelji, učenici i nastavnici, Radujemo se što možemo najaviti nadolazeći projekat "Kreativni kod - putovanje kroz svijet programiranja" u sklopu EU Code Week, odnosno Europske sedmice kodiranja, koja će se održati od 9. do 13. oktobra u našoj školi, OŠ "Kiseljak 1", Bilalovac. Oganizatorice ovog projekta su nastavnice Arnela Šabanović i Lejla Mutap. Ova sedmica posvećena je promociji programiranja i računarske pismenosti, te će pružiti izvanredne prilike za naše učenike da istraže svijet tehnologije i računarstva na kreativan i zabavan način.

Šta možete očekivati tokom EU sedmice kodiranja? 1. Aktivnosti za učenike: Tokom ove sedmice, naši učenici će imati priliku da učestvuju u različitim programerskim aktivnostima, radionicama i izazovima. Očekujte da ćete vidjeti naše mlade programere kako stvaraju svoje prve računarske igre, animacije i mnogo više. 2. Edukativni resursi za nastavnike: Nastavnici će dobiti pristup obilju edukativnih resursa i materijala koji će im pomoći da podstaknu interesovanje učenika za programiranje i tehnologiju. 3. Roditeljski dan: Pozivamo roditelje da se pridruže našoj školskoj zajednici na "Roditeljskom danu" tokom kojeg će imati priliku vidjeti radove svoje djece, saznati više o značaju računarstva i programiranja, te se konsultovati sa nastavnicima o mogućnostima učenja kodiranja.

4. Zajednički napor: Ova sedmica će biti rezultat zajedničkog napora nastavnika, učenika i roditelja kako bismo podržali razvoj digitalnih vještina i podstakli kreativno razmišljanje u našoj školskoj zajednici. Radujemo se zajedničkom putovanju kroz svijet programiranja!

Molimo vas da ostanete u toku sa svim najnovijim informacijama o EU Sedmici kodiranja putem naše web stranice i društvenih medija škole. Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite saznati više o događajima i aktivnostima, slobodno nas kontaktirajte.

Hvala što podržavate nastojanja naše škole da unaprijedi digitalno obrazovanje i pripremi naše učenike za izazove budućnosti. Vidimo se od 9. do 13. oktobra na EU Code Week sedmici kodiranja! #europskasedmicakodiranja #eucodeweek #kodiranje #programiranje #oškiseljak1 #arnelašabanović #lejlamutap

70 views0 comments

Kommentit


bottom of page