top of page
Search
Writer's pictureOŠ "Kiseljak 1"

📣UČITELJICE I UČENICI NAŠE ŠKOLE U ETWINNING PROJEKTU "LJETO STIŽE, RASPUSTU SE RADUJEM✨️


U maju 2024. godine, učiteljica Selma Mahmić i učiteljica iz Srbije, Slavica Pokornić, osnovale su eTwinning projekt "Ljeto stiže, raspustu se radujem", koji je trajao do oktobra 2024. godine. U realizaciji projekta aktivno su učestvovale i učiteljice Nejla Bašić, Almira Dahija i Amila Kerkez-Kozlić.


Cilj projekta bio je omogućiti učenicima da steknu nova znanja i vještine kroz istraživanje godišnjeg doba ljeto. Učenici su učili kroz igru, eksperimente i vlastito stvaralaštvo, što je značajno obogatilo njihovo iskustvo.


Nastavnici su razmjenjivali ideje putem Twinspace-a i drugih digitalnih alata, a razgovarali su i o najboljim praksama podučavanja koje su primjenjive u ovom kontekstu.


U drugom dijelu projekta, učenici su pisali pisma, razglednice sa ljetnog odmora, kao i priče i pjesme, razvijajući svoje jezičke vještine i kreativnost. Osim toga, stvarali su likovne radove na temu "Kako sam proveo raspust", koristeći različite tehnike (akvarel, bojice, kolaž) da prikažu boje ljeta i svoja iskustva na moru, planini ili selu.


Učenici su s oduševljenjem učestvovali u aktivnostima, pozitivno vrednovali projektne zadatke (logo projekta, ljetni rječnik, literarni i likovni rad) i tako doprinijeli uspjehu ovog projekta.

6 views0 comments

Comments


bottom of page